Dacă îți place starea de energie pe care ți-o oferă cafeaua de dimineață, însă ești conștient de riscurile unui consum prea ridicat al acestui lichid, il poți înlocui pentru o perioadă cu ceaiul de cătină. Mai mult decât atât, ceaiul de cătină asigură necesarul de vitamine, pentru o zi plină, așa cum îți dorești ca toate să fie.
Consumul cu regularitate al ceaiului de cătină poate ajuta organismul în acțiunea sa de neutralizare a radicalilor liberi, poate combate diferite afecțiuni ale pielii și are un efect imunostimulator recunoscut.
Totodată, ceaiul de cătină reduce nivelul de colesterol, contribuind la curățarea vaselor din sistemul cardiovascular. Este recomandat și persoanelor care se confruntă cu dureri articulare, fiind și un bun adjuvant în reglarea problemelor de tranzit intestinal.
Ceaiul de cătină este obținut prin deshidratarea fructelor de cătină folosind metoda curenților de aer cu o temperatură de max 40 °C pentru a păstra vitaminele intacte.
Ambalat în pungi sigilate de 100g ceaiul poate fi folosit pentru prepararea infuziilor ca atare sau în amestec cu alte plante (mentă, sunătoare, etc). Datorită acțiunii imunostimulatoare, recomandăm consumul de cătină preventiv și doar ca adjuvant în tratamentele curative.
*Fructele de catina provin exclusiv din plantatiile partenere certificate ecologic.