Durata de livrare: 24h/48h
Uleiul de cătină ecologică Biocat înglobeaza o cantitate mare de substanțe bioactive, fiind o sursa de vitaminele E, A, C, D si K. Fabricat din cătină romanească este un produs deosebit de eficient în tratarea unui număr mare de afecțiuni. El contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Cătina are o lunga istorie de utilizare în medicina tradițională, care datează de mii de ani. Medicii tibetani foloseau cătina pentru tratarea diverselor probleme de sănătate. În Tibet, Rusia, Mongolia și China cătina este utilizata pentru calmarea tusei, stimularea circulației sanguine și în atenuarea problemelor digestive.
Conține serotonina, beta-caroten, flavonoide, fitosteroli, aminoacizi și oligoelemente, inclusiv fier, calciu, cupru, zinc, seleniu, mangan și iod. Este singurul aliment care contine Omega 3, 6, 9, si 7.
Cătina are la fel de multă vitamina E ca și germenii de grâu, de 3 ori mai multă vitamina A decât morcovii și de 4 ori mai mult superoxid dismutaza (SOD) decât ginsengul, o enzima importanta care luptă împotriva radicalilor liberi. Calitățile sale o categorisesc ca fiind un super aliment.
Caracteristici
Uleiul din fructe de cătină presat la rece are o consistență mărită, o culoare galben-portocalie, cu miros specific și aspect limpede.
Beneficii
Proprietățile acestui ulei de cătină sunt numeroase: proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, tonifiante și vitaminizante. Previne afectarea ficatului, grăbește vindecarea ulcerului gastric și refluxului gastroesofagian, calmează stările inflamatorii ale mucoasei tractului digestiv, ajută în dispepsie și constipație. Uleiul de cătină reface sistemul hematopoietic după chimioterapie și iradiere. De asemenea, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, înlătura starea de oboseală și ajută în cazuri de suprasolicitare fizică și intelectuală.
Uleiul de cătină este folosit ca și tratament naturist în răceli, gripă, eliminând bacteriile care provoacă și întrețin aceste afecțiuni.
Cosmetica
Conținutul său de elemente bioactive rare îi conferă proprietăți nutritive cicatrizante, antiîmbătrânire, reparatoare și regeneratoare. Uleiul de cătină sălbatică ajută la tratarea problemelor pielii afectată de acnee, arsuri, iritații, dermatită, eczemă, rozaceea, vergeturi și răni.
Administrare
Adulți:
Uleiul de cătină este recomandat a fi administrat în cure, de 2-3 ori pe an, pentru tratarea diferitelor afecțiuni, în doze de câte 20 de picături, de 3 ori pe zi înainte de masă, timp de o lună.
Produsul este bine tolerat, fără contraindicații semnalate până acum la dozele și ritmul de administrare recomandate.
În sarcină și perioada de alăptare, la copii până la vârsta de 3 ani este necesară recomandarea specialistului.
La apariția unor efecte nedorite se întrerupe administrarea produsului și se recomandă consultarea medicului sau farmacistului.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrata și un stil de viață sănătos.
Caracteristici:
- se foloseste ca aliment pentru continutul bogat in acizi grasi nesaturati dar poate fi utilizat si pentru prepararea produselor cosmeticeUleiul de catina este folosit de foarte mult timp in medicina traditionala asiatica; in industria cosmetica uleiul de catina este folosit pentru creme hidratante si produse pentru ingrijireaa parului. Acest ulei are proprietati benefice pentru pielea uscata, arsa de soare cu un efect puternic cicatrizant. Contine pana la 70% acizi grasi nesaturati (C-16) si prin urmare trigliceride care nu se gasesc in niciun alt tip de ulei intr-o asemenea cantitate.
Uleiul de cătină contribuie la:
- sursa naturală polivitaminică cu rol tonifiant general, vitaminizant, cu activitate antianemică, de stimulare a capacității de apărare naturală a organismului și care participă la mecanismul de detoxifiere al acestuia;RECOMANDAREA BIOCAT pentru consumul de ulei de cătină
Fiind un aliment hrănitor, bogat în vitamine, uleiul de cătină presat la rece extra virgin Biocat poate fi inclus în alimentație în posturile creștine, în curele de detoxifiere, în alimentația persoanelor vârstnice, copiilor, celor cu un stil de viață vegan, oamenilor activi, familiilor preocupate de sănătate sau persoanelor care sunt în căutare de remedii naturale.
* Trebuie să luați în considerare ca acest ulei de cătină ecologic este un aliment “viu”, neprocesat chimic sau termic, de aceea este ideal a fi folosit în rețetele raw vegane.
Pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale uleiului, noi încurajăm utilizarea sa în stare crudă cât mai mult posibil. Folosit la gătit, el își va mai pierde o parte din vitamine, însă va ramane, oricum, superior oricarui ulei rafinat chimic, prin puritatea lui, deoarece uleiul Biocat nu conține apă și nici un fel de alte substanțe, aditivi sau alți compuși chimici.
Pentru tratarea unor afecțiuni, efectele uleiului Biocat de cătină sunt sporite dacă se administrează în cure de 1-2 săptamâni. Cantitatea administrată poate varia în funcție de toleranța organismului, analizând cu atenție și analizele medicale sau alte semnale care indică remedierea afecțiunilor acestuia pe parcursul curei.
DISCLAIMER
Nu susținem existența alimentelor minune. Produsele prezentate pe site sunt eficiente doar atunci când sunt integrate într-un stil de viață sănătos. Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată. Numai un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată pot asigura o buna funcționare a organismului. Aceasta vă ajută să vă mențineți sanatatea.
Rezultatele pot varia de la o persoana la alta. Ele pot depinde de stilul de viață al fiecăruia, de starea de sănătate, dar și de alți factori.
Toate informațiile prezentate pe site au rol informativ. Înainte de a achiziționa suplimente alimentare, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră. Informațiile de pe site nu pot înlocui prescripția medicală sau sfaturile medicului sau a terapeutului.
Datorită acțiunii imunostimulatoare, recomandăm consumul de cătină preventiv și doar ca adjuvant în tratamentele curative.
*Fructele de catina provin exclusiv din plantatiile partenere certificate ecologic.
Prezentare: flacoane de sticla bruna de 10 ml, 20 ml (prevazută cu picurator), 30 ml (prevazută cu picurator), 100 ml, 5 l sau chiar vrac, în funcție de ce cantitate doriți.
Gramaj: 20 ml
Condiții de păstrare și consum: Temperatura de păstrare: A se pastra la temperatura ambientală de 15-23° C, în locuri uscate și întunecoase, ferit de razele soarelui. După fiecare utilizare strângeți bine capacul pentru a evita oxidarea uleiului.
Termen de valabilitate: 24 luni de la data fabricației
Continutul in acizi grasi nesaturati: | % |
---|---|
Acid palmitic | 28 - 43 % |
Acid palmitoleic | min. 25 % |
Acid stearic | 2 % |
Acid oleic | 18 - 30 % |
Acid linoleic | 1 - 6 % |
Acid linolenic |
2,5 % |