Compoziția cătinei. Valori nutriționale
Pasiune pentru agricultura si dragoste pentru natura!

Compozitia catinei!

Compozitia catinei!
Compoziția cătinei. Valori nutriționale


Cătina este ajutorul excelent în multe afecțiuni datorită conținutului său bogat în nutrienți cu proprietăți medicinale.
În ceea ce privește nutrienții, potrivit unor studii, cătina conține, mai exact:
 
  • vitamina C (250-333 mg / 100 g),
  • ulei din semințe (7,69-13,7%),
  • ulei în pulpa mai moale (19,2-29,1%),
  • conținut de fitosterol în uleiul din semințe (3,3-5,5%) și antocianină (0,5-25 mg / L)
 
Analiza de minerale a evidențiat conținutul ridicat de potasiu (140-360 mg), sodiu (20-80 mg), calciu (70-98 mg), magneziu (150-240 mg), fier (40-150 mg) și fosfor (110-133mg).
Alți nutrițeni din conținutul cătinei sunt:
 
  • vitaminele: B1, B2, B6, B9, A, E, D, K și P
  • carotenoizi
  • mineralele: seleniu, cupru și zinc
  • acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 7 și Omega 9
  • antioxidanți, precum flavonoidele
  • ulei esențial
  • carbohidrați,
  • aminoacizi

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!